Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veverka kapská

23. 3. 2007

Veverka kapská patří do řádu hlodavců.Obývá převážně suché savany a polopouště v jižní Africe.

Je to malé hbité zvířátko žijící v početných koloniích. Veverky budují soustavu nor, do kterých se uchylují na noc, nebo při nebezpečí. Velice rády se vyhřívají na sluníčku, při tom panáčkují a ocas mají volně složený na zemi, avšak cítí-li se ohrožené, překlápějí ocas nad hlavu. Veverky dorůstají délky 42-52 cm (i s ocasem) a v dospělosti váží 0,7-1 kg. Samice je březí 15-18 dní a rodí 1-6 mláďat, která jsou zpočátku holá a první dny svého života tráví v podzemní noře. V průměru se dožívá 6 let.ObrazekObrazekObrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

koment

(b, 7. 2. 2014 18:58)

Hnusný

dobry

(anonym, 3. 5. 2011 8:21)

pomohlo mi to udelat referat

vzkaz

(zuzana, 2. 10. 2010 19:44)

chtele by jse neco o veverce

ahoj

(waneta, 13. 3. 2009 13:15)

krásný zvířátko

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA